Als leider ben je de symbolische ziel van de groep die je leidt: je team, je klanten, je gezin. Jouw rol is om aan hun behoeften te voldoen en wanneer die behoeften zijn vervuld, te leiden om elke hogere behoefte te vervullen. Waardoor het potentieel van je team of je gezin bij elke stap wordt vergroot. Dit is mogelijk wanneer je wordt geleid door je eigen ziel vanuit een plek van creativiteit, intelligentie en liefde. De meest eenvoudige manier om bezielend leiderschap te bereiken is dmv Primordial Sound Meditatie.

Het doel van bezielend leiderschap is om het leven van je team of gezin te verbeteren. Een groot leider leidt vanuit het hogere niveau van de ziel met visie, creativiteit en een gevoel van eenheid. Ze vervult haar eigen behoeften en de behoeften van de mensen die ze leidt.

Luister naar je eigen innerlijke gids

Een succesvolle leider manifesteert haar visie in de wereld, door onzichtbare zaadjes in de stilte van je diepste bewustzijn te planten. En terwijl die zaden zich ontvouwen, zal je de groei met passie en energie voelen. Jouw doel is dan voor iedereen duidelijk en het resultaat komt iedereen ten goede: jouwzelf, de groep die je leidt en de wereld als geheel.

Je ziel is een uiting van een oneindig en universeel veld van bewustzijn

Op het niveau van je ziel ben je naadloos verbonden met het stille veld waaruit alle materie en energie in het universum voortkomen. Dit klinkt misschien zweverig of niet tastbaar, toch komen uit je ziel de eigenschappen die essentieel zijn voor creatie: creativiteit, intelligentie, organisatievermogen en liefde.

Waarom zou je een bezielend leider willen worden?

Leiderschap is een voortdurende reis en een voortdurende ontwikkeling. Je ziel biedt op elk moment de hoogste inspiratie. Met je geest kun je chaos zien, maar je ziel weet dat er een onderliggende orde is en zoekt daarnaar.

De wereld en paradigma’s zijn bovendien veranderd. Leiderschap (en ouderschap) zoals het in de 20e eeuw werkte, heeft zijn grens bereikt. De huidige tijd vraagt om vernieuwing.

De roadmap naar bezielend leiderschap

De plattegrond naar groots en bezielend leiderschap omvat drie stappen, waarvan de eerste stap hieronder staat. In handige afkorting vormen deze het woord:
L-E-A-D-E-R-S. Elke letter in L-E-A-D-E-R-S schetst een belangrijk aspect van het definiëren van je visie en deze tot uiting brengen.

Wil je na het lezen van dit artikel ook de andere stappen leren, neem dan contact met mij op.

Look and Listen

Kijk en luister met je zintuigen, als een onbevooroordeelde waarnemer die niets van tevoren heeft ingevuld. Doe het met je hart. Geef gehoor aan je diepste gevoelens. Doe het met je ziel, reageer op de visie en diepe doelstelling die het biedt.

Emotional Bondness

Emotionele verbondenheid brengt je voorbij de melodrama van het leven in een crisismodus. Het vereist het herkennen en opruimen van toxische en niet voedende emoties, zodat je je eigen specifieke behoeften en die van anderen duidelijk kunt begrijpen.

Awareness

Awareness, of bewustzijn betekent bewust zijn van de vragen die aan de basis liggen van elke uitdaging: Wie ben ik? Wat wil ik? Wat vraagt de situatie? Als leider wil je deze vragen voortdurend aan jezelf stellen en je team of je gezin inspireren om ze ook aan zichzelf te stellen.

Doing

Handelen. Als leider wil je gericht zijn op actie en in als rolmodel fungeren in alles wat je doet. Dit betekent dat je verantwoordelijkheid neemt voor de beloften die je maakt. Dit vereist volharding en vastberadenheid, en het vermogen om elke situatie met flexibiliteit en humor te bekijken.

Empowerment

De kracht van je ziel komt voort uit zelfbewustzijn dat reageert op feedback. Toch is het onafhankelijk van de mening (goed of slecht) van anderen. Empowerment verhoogt de status van jou en je team of gezin als geheel.

Responsibility

Verantwoordelijk leiderschap omvat het kiezen van doordachte risico’s in plaats van roekeloze. Het nakomen van beloften, integriteit hebben en leven volgens je innerlijke waarden. Je rol als bezielend leider is om de groep of je gezin op het pad van hoger bewustzijn te leiden.

Synchroniciteit

Synchroniciteit is een mysterieus element dat alle grote leiders benutten. Het is het vermogen om geluk te creëren en onzichtbare ondersteuning te vinden. Dit brengt iemand naar een hoger niveau en verder dan een vooraf bedachte uitkomst. Het is het ultieme vermogen om elke behoefte te verbinden met een antwoord van de ziel.

Kiezen voor bezielend leiderschap als pad naar succes

Leiden vanuit je ziel is een vooruitstrevende keuze. Door visionair leiderschap te kiezen, wordt de echte wereld een wonderlijke plek voor persoonlijke ontdekking. De wereld reageert dan op verborgen spirituele drijfveren en behoeften, en eenmaal begrepen, kun jij – en je team – op het hoogste niveau van grootsheid komen.

Bewust zijn van je wijsheid

Moeder Teresa en Nelson Mandela gebruikten het bewustzijn van hun ziel om toegang te krijgen tot een bron van wijsheid die door de geschiedenis heen blijft bestaan. Dit is een vaardigheid die kan worden geleerd, die ook voor jou beschikbaar is.

Je team en je gezin hebben twee basisrollen: ze hebben een behoefte en een reactie. Geïnspireerd leiderschap stemt echte reacties af op echte behoeften.

Elke dag heb je iets nodig en hebben zij iets nodig. Er is een reactie die die behoefte kan vervullen. De reis die je wilt maken is er een van groeiend bewustzijn. Als je er nog geen toegang toe hebt gekregen, komt dat door je eigen innerlijke obstakels. Op je reis naar bezielend Leiderschap leer je hoe je deze obstakels wegneemt. En als je dat doet, maakt je ziel de weg voor je vrij. Je visie en je pad worden duidelijker, en wat voorheen moeilijk was, wordt moeiteloos.

Wil je meer weten over Bezielend Leiderschap, de vervolgstappen leren en Bezielend Leiderschap in je bedrijf of je gezin integreren? Neem contact met mij op.