Mediteren. We hebben het allemaal wel eens, of vaker gedaan. We kennen de voordelen. Maar toch hoor ik deze hardnekkige overtuiging keer op keer:

 • Ik kan het niet volhouden.
 • Ik ben te druk.
 • Ik heb er geen tijd voor.
 • Ik kan niet stilzitten.
 • Of deze: Ik vind mediteren fijn, het geeft me rust, ik slaap er beter door, ben meer ontspannen en helderder van geest, maar…het is niet voor mij.

Ik heb echter een tegenovergestelde overtuiging. Namelijk dat de diepgaande fysieke, mentale, emotionele en spirituele voordelen van meditatie wél iets voor je zijn. En ik heb dé ultieme reden voor je om meditatie toch weer op te pakken.

Je kan je meditatie gewoon weer oppakken

Het gaat er niet om dat je in het verleden geprobeerd hebt te mediteren en bent gestopt. Het gaat erom dat je weer begint. Net als met afvallen, sporten, stoppen met roken of het veranderen van andere gewoontes, kun je ook met mediteren gewoon opnieuw beginnen.

Zoek een kundig leraar

Iemand die je begeleidt, net als bij succesvol afvallen, yoga of beginnen met sporten. Een expert aan je zijde is al de helft van de winst.
Succesvol mediteren hangt af van de juiste begeleiding en kennis.

Wellicht heeft niemand je ooit verteld dat kennis verschilt op verschillende niveaus van bewustzijn?

Meditatie is meer dan ontspannen

Meditatie is niet alleen bedoeld om te ontspannen. Ontspanning, rust en stressvermindering zijn zeker heerlijke bijkomende voordelen. Maar meditatie is primair bedoeld om onze hogere stadia van bewustzijn te verkennen.

Einstein zei ooit dat we slechts 10% van onze hersencapaciteit gebruiken. Hoewel dit betwist wordt, is het waar dat we slechts 10% van onze hersencapaciteit bewust gebruiken.

Voorbij je gedachten en je zelf-oordeel

We herhalen dagelijks zo’n 50.000 gedachten in ons hoofd. De meeste van deze gedachten zijn zelf-oordelend en sturen ons gedrag en overtuigingen. Het zijn gedachten die we gisteren en eergisteren ook hadden – en morgen weer zullen hebben:

 • Ik ben dom, emotioneel, afhankelijk, lui, etc.
 • Ik ben te dik, te klein, te groot, te lelijk, te lang, te dun, etc.
 • Ik ben niets waard, ben geen goede partner, ik kan niet mediteren

Geen van deze gedachten zijn waar, toch blijven we ze herhalen en geloven. En leiden ze ons af van waar het leven werkelijk om draait: ontdekken wie je werkelijk bent, je dromen verwezenlijken en gelukkig zijn.

Wakker worden uit het wakker worden

Kijk, vanmorgen werd je wakker. Hopelijk had je diep geslapen en lekker gedroomd. Over een zakelijk succes, over je kinderen of over je volgende vakantie. Of over een wilde rit op een eenhoorn die veranderde in een oranje Lamborghini waarmee je de oceaan in dook, bier dronk met André Hazes op een houtvlot, terwijl je oma voor het raam zat te breien en het tikken van de breinaalden de alarmklok bleek te zijn.

Hoe bizar ook, je droom voelde echt toen je droomde: je wás met André Hazes, je reed de oceaan in en je zag je overleden oma levensecht zitten breien.

Tot het moment dat je wakker werd en je je realiseerde: het was slechts een droom.

Mijn vraag is: ben je nu wakker? Het antwoord is hoogstwaarschijnlijk nee. En laat me je uitleggen wat ik hiermee bedoel.

Voorbij die 50.000 gedachten

Er zijn verschillende stadia van bewustzijn.

 • Diepe slaap is het eerste stadium van bewustzijn. Je slaapt diep, bent nauwelijks bewust, merkt niets van wat er in de wereld om je heen gebeurt. Tot iemand naast je bed schreeuwt: brand!! Dan schrik je direct wakker en ben je alert. Diepe slaap: een klein beetje bewustzijn.
 • Het tweede stadium van bewustzijn is, zoals ik hierboven schets: dromen. Als je droomt ben je iets meer bewust. Je droom lijkt echt op het moment dat je droomt. Tot je wakker wordt.
 • Wakker zijn is het derde stadium van bewustzijn. En nu lijkt de realiteit echt, je bent tenslotte wakker. Maar, het is slechts de realiteit in het bewustzijn van wakker zijn. Ook uit wakker zijn kan je ontwaken.
 • Het vierde stadium: transcendent bewustzijn. Transcendentie, of een glimp van je ziel ontdekken., is voorbij die 50.000 gedachten gaan. Er is een veld van diepe rust en stilte en je ontdekt dat er meer is dan de realiteit die je met je vijf zintuigen waarneemt. Je ontwikkelt je intuïtie, je gezondheid verbetert zich en de kwaliteit van je leven verbetert zich.

Zo zijn er nog een aantal hogere stadia van bewustzijn, die je tijdens mijn Primordial Sound Meditatiecursus ontdekt.

Wie regelmatig diep mediteert, ontdekt steeds hogere stadia van bewustzijn.

De voordelen van ochtendmeditatie: spirituele douche

Wanneer je ‘s ochtends diep mediteert na het wakker worden, dan ontwaak je dus uit het wakker worden en begin je je dag in een hoger bewustzijn. Met alle voordelen van dien: ontspanning, rust, alertheid, focus, creativiteit, inzicht, inspiratie, helderheid, gezondheid.

Het is een spirituele douche die negatieve gedachten wegspoelt, helderheid geeft en je onderdompelt in golven van gelukzaligheid. Je staat meer open, voelt je lichter, bent positiever en milder naar jezelf en naar anderen. Als dat geen heerlijke manier is om je dag te beginnen!

Stop met excuses maken en begin weer

Wil je jouw meditatiebeoefening weer oppakken, begeleidt worden door een expert en kwaliteit en begeleiding op hoog niveau ervaren? 

Neem dan contact met me op voor een afspraak. Ik geef maandelijks 1 op 1 les in Primordial Sound Meditatie, de meest exclusieve vorm van mediteren, met je persoonlijke geboortemantra.

Ontdek de kracht van Primordial Sound Meditatie

Primordial Sound Meditatie is een krachtige meditatievorm die je helpt om:

 • Stress en spanning te verminderen
 • Je geest te kalmeren en te focussen
 • Je innerlijke rust en vrede te vergroten
 • Contact te maken met je hogere bewustzijn
 • Je ware potentieel te ontgrendelen

Ben je klaar om je reis naar innerlijke transformatie te beginnen? Neem dan contact met me op en maak een afspraak. Ik help je graag de weg te vinden naar een gelukkiger en vervullender leven.


Wil je net als miljoenen andere mensen leren mediteren met je persoonlijke mantra, berekend adhv je geboortegegevens? Dan is dit je eerste stap naar transformatie en een leven vol productieve en gelukzalige dagen.