De afgelopen jaren ben ik mijn zelfliefde en mijn vrouwelijkheid meer gaan ontdekken. Aan de hand van heerlijk studiemateriaal, prachtige gesprekken en inzichten en het zelf doorleven, is daaruit de Tempel der Mysterie ontstaan: een veilige en liefdevolle plek waar je de wonderschone mysteries van het leven, jezelf en je ultieme vrouwelijkheid ontmoet.  

De impact van angst op persoonlijke groei

Wat ik leerde en ontdekte (allereerst bij mezelf waardoor ik het nu ook bij zo veel andere vrouwen zie), is dat we veelal vanuit angst leven. We mijden onze traumatische ervaringen en proberen onze pijn te omzeilen, door er omheen te leven. Wat enorm uitput. Met burnout, depressie, verslaving, of leven volgens je agenda, of in complete chaos als gevolg. In het transformatietraject De Tempel der Mysterie, ga je op de meest liefdevolle manier door je pijn heen. Zodat je heelt.  

Zelfliefde, de zoete zijde van angst

Loskomen van pijn, van angst en verdriet, betekent jezelf bevrijden, zodat je met een grotere versie van jezelf kennismaakt, voorbij de allerdaagse drama en beperkingen. Dit is de andere kant van angst, die zo lekker zoet is dat je spontaan verliefd op jezelf wordt. En dat is precies wat zelfliefde is: verliefd zijn op jezelf en van jezelf houden, inclusief alle negatieve gedachten, je tekortkomingen en je schaduwkanten. Het is allemaal ok, want je bent zoveel meer dan dat. De meeste gedachten zijn overigens totaal niet waar, ze gaan nooit gebeuren. Vaak komen ze zelfs nog uit je vroege jeugd.    

Gevormd door opvoeding

Opvoeding speelt een grote rol in de manier waarop we denken, in zowel positieve als ook in negatieve zin. We vinden het vanzelfsprekendheid dat we een gevulde koelkast en een warm bed hebben, terwijl de halve wereldbevolking dit niet heeft. We kunnen lezen en schrijven, we zijn zelfredzaam en we mogen echt van geluk spreken dat we hier in het westen geboren zijn en alle kansen krijgen. Wat ook betekent dat we een verantwoordelijkheid dragen om iets met die kansen te doen.  

Eigen regie over toekomst en transformatie

Dat neemt natuurlijk niet weg dat we ook geconfronteerd worden met afwijzing en kritiek, die je levenslang als een echo kunnen blijven achtervolgen. En die grotendeels de basis vormen van je angst. Het is aan jou om te besluiten of je jouw leven door angst wilt laten leiden, of de strijd aan wilt gaan en los wil komen van je angst. Omdat je weet dat je meer bent dan je angst en dat het tijd is om ruimte te maken voor dat grotere in jou.

Ik kan oprecht zeggen dat ik een dappere transformatie heb mogen doormaken. 

Achter de façade van welvaart

Bij ons thuis was er welvaart. Ik ging naar privéscholen, zat op paardrijden, pianoles en ik deed aan klassiek ballet. Allemaal keurig. Maar er was weinig liefde, er was agressie en onveiligheid. Mijn emoties en gevoelens vertrouwde ik alleen toe aan het papier. Hierdoor ontwikkelde mijn innerlijke stem zich al op jonge leeftijd, dit werd mijn wijze raadgever.  

Het belang van woorden voor het begrijpen van gevoelens

Deepak Chopra gaf woorden aan gevoelens die ik had maar die ik zelf niet kon beschrijven. Hij haalde mij uit mijn ‘spiritueel analfabetisme’. Een nieuwe wereld, of een nieuwe dimensie opende zich en ik mocht proeven wat liefde en veiligheid was. Wanneer je de juiste woorden voor bepaalde gevoelens kent, dan ontstaat er ruimte. De frustratie over dit ‘niet weten’ is geelimineerd en je volgende stap op jouw pad wordt zichtbaar. Je kan lekker verder ontwikkelen. 

De lokroep van je Primordial Sound

Zowel Deepak en de eeuwenoude boeddhistische kennis hebben een enorme invloed op mijn leven en mijn ontwikkeling gehad. Ik heb mezelf bevrijd van diepgewortelde angsten en overtuigingen. En dat is op de meest liefdevolle en veilige manier gebeurd. Ik voel me echt vereerd dat ik bij Deepak Chopra heb gestudeerd en door geaccrediteerd ben en ‘zijn’ Primordial Sound mantra’s mag doorgeven. Waardoor ik anderen ook kan helpen in hun proces van zelfontdekking.

De Primordial Sound Meditatie kent een bijzondere geschiedenis en vindt zijn oorsprong in de bergen van India, waar monniken deze mantra’s (oerklanken) ontdekten en als heilig geschenk brachten bij zegeningen en nieuw leven.   

Vrouwentempels en hun geheime rituelen

Kennis werd eeuwenlang uitsluitend mondeling doorgegeven. Ook vrouwen deden dit. Priesteressen deelden geheime technieken in vrouwentempels en leerden de vrouw hoe zij haar verschillende energieën kon bewaken en hoe zij deze kon versterken. Hoe ze met haar verschillende energieën invloed had op mannen, op zichzelf en op de wereld. 

De energie van vrouwelijkheid

Een grote openbaring voor mij was dat wij vrouwen energieën kunnen aanmaken die niet alleen onszelf maar ook de man versterkt. Een man heeft deze energie nodig, maar heeft ‘m zelf niet, noch kan hij deze energie aanmaken. Daar heeft hij de intimiteit met een vrouw voor nodig.

Maagdelijkheid was vroeger belangrijk omdat het de pure energie van vrouwelijkheid was die de man kracht gaf en de eerste man die haar intimiteit bezat, kreeg daar het meeste van.   

Terugkeer van de Tempel der Mysterie 

De vrouwentempels en al haar kennis zijn tijdens de revolutie grotendeels verloren gegaan en vrouwen werden onderdrukt en ondergeschikt aan de man gemaakt. Maar net als met vele andere universele kennis en helende rituelen, is er iets van bewaard gebleven, dat haar weg naar jou en mij heeft gevonden.

In de Tempel der Mysterie leer je en ontdek je de legende van de feminine mystiek. Zodat je niet alleen je angsten overwint en jezelf bevrijdt; je leert van je diepste wezen te houden en je ontdekt dat niets zo belangrijk is als zelfliefde. Vanuit die basis kan je ten volle gaan leven, alles bereiken wat je hart wenst en een vervuld leven creëren.